Belépek Elfelejtettem a jelszavam

 


Együttműködő partnerek:

 

 

BékésDrén Kft. 

 


Békés Megyei Önkormányzat

 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Alács Lajos Előadása 2013.július 17.

Vezetői szerepvállalás, iránymutatás


     Alács Lajos független energiapiaci szakértő már nem először állt a DELTA képzési program katedráján, ismerősként tért vissza a hallgatók közé. Szerda délelőtti előadásában nagyvállalati, felsővezetői tapasztalatait osztotta meg a diákokkal.
    Mindenekelőtt három lényegi dolgot hangsúlyozott, amivel szerinte egy jó vezetőnek bírnia kell. A vezetőnek határozott értékrenddel kell rendelkeznie, mert, amikor döntést hoz, nincs ideje mérlegelni, mi a jó és a rossz, mi helyes és helytelen. Természetesnek és magától értetődőnek kell lennie a jó iránynak. A második fontos tényező a munka szeretete, amihez tehetség, tanulás és fegyelem szükséges. Harmadik elengedhetetlen elemként az örömöt említette, mindent, amit az ember végez, csak örömmel szabadna tennie.
    „Egy napon arra döbbentem rá, hogy már csak hibázhatok” – mondta meglepő őszinteséggel Alács Lajos visszaemlékezve karrierjének arra a pontjára, amikor az értékesítés-menedzsment területre váltott, mert ott több kihívás várt rá. Az előadó ezután a tengerész-vezető között húzott párhuzamot, hiszen a vezető is irányít, ismeretlen terepre „hajóz”, és felfedez. Akárcsak a nagy tengerészek, a vezető is flottát irányít, amit egyben kell tartania. Ezzel a hasonlattal tért át előadása másik fontos témájára, ami a vezetői iránymutatásról szólt. Fontos, hogy a szervezetnek legyen egy jövőképe, ezután kell egy hiteles és magabiztos iránymutatás, szükségesek még a világos célkitűzések és a bizalmi légkör, a hatékony, nemzetközi szintű összehangoltság, és mindezek együttesen hosszú távon sikeres működést eredményeznek.
    „Mindig a legjobbak között kell maradni” – hangsúlyozta, majd felidézte milyen helyzetben volt a MOL Zrt. a rendszerváltást követően. A piacon nem volt versenytárs, a MOL győzelme biztos volt, az akkori helyzetet az előadó egy versenyfutó helyzetével szemléltette: adott egy atlétikai verseny, egy óriási stadion, és egyetlen futó, versenytársak nélkül, „kérdés, hogy ki fog győzni?” Versenytársak nélkül nincs kiemelkedő egyéni időeredmény. „Első helyet, vagy jó időeredményt akarunk?” – kérdezte. A példa azt a cél szolgálta, hogy a hallgatóság megértse, a győzelem nem mindig feltételez legjobb teljesítményt.  
    Ezután arra is kitért, hogy a vezetőnek válaszolni kell a felmerülő dilemmákra, a problémamegoldás két típusát mutatta be: szervezetközpontú irányítás, amit a klasszikus zenével példázott, és folyamatközpontú irányítást, ami jazz zenével tett hasonlatossá. Előbbiben a szabálykövetés, utóbbiban az egymásra figyelés és a kreativitás a hangsúlyosabb, kérdés, melyik a helyes stratégia. Mint ahogy a klasszikus vagy jazz zene esetében sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik a jobb, így a két feladat-megoldási típus között sem lehet ilyen kijelentést tenni: mindkettő lehet eredményes, az adott helyzettől függ, melyiket kell érvényesíteni. „Fel kell tárni a dilemmákat, tudatosítani, majd megtalálni rájuk a helyes választ” – szögezte le. Alács Lajos szerint egy eredményes csapat többféle karakterből áll, és egy személy kiesésével nem az embert, hanem a karaktert kell pótolni. „Bátran vállaljátok a vezetői karaktereteket, de az értékrendetek maradjon meg” – fogalmazott az előadó.
    Alács Lajos előadása nemcsak szakmai ismeretei, de emberi hozadéka miatt is hasznosnak bizonyult a DELTA hallgatói számára. Az ismereti tudás mellett tapasztalatait is megosztotta a diáksággal, akik így egy hiteles és sikeres vezetői példaképet is kaptak.

 

Dél-Alföldi Talentum Akadémia © 2011 - Minden jog fenntartva!

Dél-Alföldi Talentum Akadémia

info@deltaakademia.hu
+36 70 6064058+36 70 6064058