Belépek Elfelejtettem a jelszavam

 


Együttműködő partnerek:

 

 

BékésDrén Kft. 

 


Békés Megyei Önkormányzat

 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Barkász Sándor Előadása 2013.július 15

 
A meggyőzés egyéni technikái


2013-as Dél-alföldi Talentum Akadémia szakmai képzésének első előadója, a DELTA alapítója, Barkász Sándor volt, aki hétfő délután A meggyőzés egyéni technikái címmel tartott előadást. „A meggyőzésnek tartalmi és formai eszközei különíthetőek el” – mondta, majd hozzátette, hogy ha a forma mögött nincs tartalom, az önmagában semmit sem ér, hiszen az embert sem az öltözék határozza meg, hanem a belső tartalom.
    A hallgatóság bevonásával az előadó a meggyőzés és a manipuláció közti alapvető különbséget vázolta fel. Véleménye szerint utóbbi mindig az önzést használja ki, a manipulációt, mint „ügyes átverést” definiálta, amely csak abban az esetben lehet morálisan és etikailag is elfogadható, ha az a meggyőzni kívánt fél érdekeit szolgálja. A meggyőzés fontosságát egy metaforával magyarázta, miszerint az olyan, mint egy éles kés a dzsungelben: ha az ember birtokában van az eszközök helyes felhasználásának módjaival, biztosított számára a túlélés a jelen társadalmában.
    Barkász Sándor a meggyőzés egyéni technikáit saját életéből merített példákon keresztül szemléltette, hétköznapi és a szakmában előforduló szituációkon át próbálta megértetni a hallgatókkal, milyen fontos, hasznos és célravezető, ha valaki tudatosan képes meggyőző lenni. „Hagyni kell a másikat, hogy átélje a helyzetet ahhoz, hogy elfogadja az álláspontom” – tette hozzá. Tapasztalata szerint nincs olyan helyzet, ahol higgadtan, racionálisan, józanésszel ne lehetne kompromisszumra jutni a másik féllel.
    Az előadás során több szituációs feladaton keresztül kellett a hallgatóknak saját álláspontjuk mellett kiállni: politikai meggyőződésüket érvekkel alátámasztani, vagy másokat motiválni. Barkász Sándor leszögezte, hogy nem lehet mindenkit meggyőzni, van olyan helyzet, amikor tudni kell feladni. Az előadás összegzéseként a következőket mondta: mindenki szeretné, ha mások úgy gondolkodnának róla, mint aki logikus és következetes életet él, a sikeres meggyőzésnek ez lesz a kiindulópontja. A kedvező végeredmény érdekében időt, teret és lehetőséget kell adni a másik félnek, lehetőséget arra, hogy új aspektusokat fedezhessen fel. Az „új tények figyelembevételére való gondolkodás” a végső cél.
    Az előadást hallgatói kérdések zárták, amelyek az előadó személyes döntéseivel, élethelyzetivel voltak kapcsolatosak. Barkász Sándor a következő üzenettel zárta bemutatóját: „a meggyőzéssel csak jót tegyetek!”

 

   
         
Dél-Alföldi Talentum Akadémia © 2011 - Minden jog fenntartva!

Dél-Alföldi Talentum Akadémia

info@deltaakademia.hu
+36 70 6064058+36 70 6064058