Belépek Elfelejtettem a jelszavam

 


Együttműködő partnerek:

 

 

BékésDrén Kft. 

 


Békés Megyei Önkormányzat

 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Czégé Zoltán Előadása 2013.július 23.

Kulcskompetenciák


Kulcskompetenciák című előadását Czégé Zoltán, a PI Europe magyarországi képviselője kedden délután tartotta, ami a DELTA kiválasztási folyamatának bemutatása mellett az ideális vezető és munkamorál ismérveit is tisztázta.
    Czégé Zoltán mindenekelőtt a jelen globális és helyi szintű kihívásait ismertette, az információ értékére világított rá, és hogy egy vezetőnek mindig szükséges a támpont világos meghatározása. Elmondta, egy cég munkavállalójaként tisztában kell lenni a vállalkozások evolúciójával – a legtöbb hazai cég három éven belül csődöt mond – illetve, a vállalati előrelépési lehetőségekkel. „Gondolkozz helyi szinten, dolgozz globális szinten” – fogalmazott, majd hozzátette: de jelenleg a világ fordított, az emberek globális szinten gondolkoznak, helyi szinten működnek.
    „Menedzselés vagy vezetés?” – hangzott a kérdés. Meglátása szerint a két szó nem szinonimája egymásnak, mert menedzser akárki lehet, vezetőnek születni kell, az intuitív, belső központú vezetés nem elsajátítható. „Ha a ló szomjas, a menedzser megmutatja, hogyan kell inni, a vezető odaviszi a folyóhoz” – példázta a fentieket. Ma a kompetencialapú-vezetés a preferált, de az előadó reméli, ez hamarosan megváltozik, mert véleménye szerint a kompetencia megfoghatatlan fogalomkör. „A legdrágább erőforrás az ember” – mutatott rá, és feltette a kérdést, hogy valóban létezik-e a szervezethez lojális, eredményes munkaerő. Czégé Zoltán felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy ha nem a pénz, hanem maga a tevékenység öröme motiválja őket, akkor sokkal többet fognak keresni. „A tehetség mozgatja a tőkét” – emelte ki, – több korábbi előadóhoz hasonlóan – mindig tudd mit és miért csinálsz. „Ha nem a saját álmod valósítod meg, mások álmáért kell dolgoznod” – szólt az intelem.  
    A HR tanácsadó ezután bemutatta a DELTA kiválasztási folyamatában alkalmazott Predictive Index kérdőív eljárási módszerét. A teszt motivációs igényt, lendületet, stílust, vezetői hajlamot és képességet mér, nem tér ki az intelligencia és műveltség kérdéseire. Négy kulcskompetencia értéke kerül meghatározásra alacsony-normál- magas skálán: dominancia, extrovertáltság, türelem, szabálykövetés. A négy tulajdonság faktoranalízise alapján rajzolódik ki az úgynevezett PI görbe. Ami a DELTA hallgatóit illeti, mindegyikük stratégiai vezető típusba sorolható, ami magas dominanciát és alacsony türelmi szintet feltételez. A legtöbb sikeres vállalkozó ebbe a típusba tartozik, így akárcsak őket, úgy a hallgatókat is magas önérzet és energiaszint, átlagon felüli teljesítménykészség, önmotiváltság, asszertivitás, kezdeményezőkészség és türelmetlenség jellemzi.

 

Dél-Alföldi Talentum Akadémia © 2011 - Minden jog fenntartva!

Dél-Alföldi Talentum Akadémia

info@deltaakademia.hu
+36 70 6064058+36 70 6064058