Belépek Elfelejtettem a jelszavam

 


Együttműködő partnerek:

 

 

BékésDrén Kft. 

 


Békés Megyei Önkormányzat

 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Gazsó L.Ferenc Előadása 2013. július 19.

A munkaszervezet szociológiája


        A DELTA képzési program utolsó napjának első előadását
Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese tartotta A munkaszervezet szociológiája címmel.
    Az előadás azt a szervezeti átalakítást mutatta be, ami közel két éve zajlik a közmédiában. Gazsó L. Ferenc szerint az átszervezés célja az volt, „hogy mindazt, amit közmédiának nevezünk, egységgé kellett kovácsolni” – mondta. A feladat négy vállalat eggyé szervezése volt, ami azért jelentett különösen nagy kihívást, mert négy szervezeti rend, szervezeti kultúra és belső struktúra jellemezte a korábban önállóan működő intézményeket. Az előadó tevékenységi köre szerves része a menedzsmentnek, hiszen az előállított médiatartalomért felelős – és mint vallotta – ez egy szép feladat, ugyanakkor kicsit szomorú is, mert korábban alkotóként tevékenykedett. Az ő feladata tehát megpróbálni kialakítani és koordinálni a különböző csatornák közötti szinergiákat, megteremteni az összhangot és az egységet.
    A jó vezetőről azt mondta, hogy „az alkalmazottak mindig méltányolják az olyan vezetőt, aki világosan és határozottan megmondja, merre van az előre, és merre van a hátra.” Gazsó L. Ferenc szerint az ideális vezető kiegyensúlyozott, nyugodt, határozott, egyenes beszédű és kiszámítható. Ezen tulajdonságok megléte esetén az emberek szívesen és könnyen rendeződnek egybe, és követik a vezetőt. „A tudás nem elég, legalább annyira fontosak az attitűdök is” – tette hozzá. Gazsó L. Ferenc tapasztalata szerint akkor lesz eredményes egy vezetőnél tett látogatás, ha az alkalmazott nem kérni megy, hanem adni. „Adni jöttem egy ötletet!” Még akkor is célszerű ezzel a hozzáállással közelíteni a vezető felé, ha a „nagy ötlet” megvalósításához eszköz, pénz vagy felszerelés szükséges.
    Az előadó meglátása szerint a nagyvállalati szféra és annak szervezeti háttere jelent igazi lehetőséget a tehetségeknek. A munkaerő-piacon multifunkcionális szakemberekre van szükség, így például az MTVA saját belső képzési programot indítva neveli ki a jövő szakembereit. A médiában is az a fontos, hogy egy szerkesztő képes legyen online, print vagy elektronikus médiatartalmat is előállítani.
    A szervezeti átalakítás nehézségeire visszakanyarodva az előadó hangsúlyozta, hogy a változás lehet lehetőség, és a változás lehet veszély is. Az MTVA esetében ezt nagyrészt az alkalmazottak hozzáállása döntötte el, így nélkülözhetetlen volt a folyamatos és pontos tájékoztatás. A vállalati kommunikáció jelentősége különösen felértékelt terület egy szervezeti integrációs folyamat során, és nemcsak a formális, hanem az informális kommunikációs csatornákkal is élni kell, így kivédhetőek az alkalmazottak között terjedő rémhírek.  „Ez a változás lesz a következő lépés, de rád és a munkádra továbbra is számítani fogunk” – adott meg egy példát az előadó. Gazsó L. Ferenc szerint egy felsővezető akkor lesz vesztes, ha magyarázkodni kényszerül, mert a magyarázkodás csökkenti a tekintélyt és a rendet. Már pedig a rend és a tekintély – mint már említette – egy ideális vezető fontos jellemzője.

 

Dél-Alföldi Talentum Akadémia © 2011 - Minden jog fenntartva!

Dél-Alföldi Talentum Akadémia

info@deltaakademia.hu
+36 70 6064058+36 70 6064058