Belépek Elfelejtettem a jelszavam

 


Együttműködő partnerek:

 

 

BékésDrén Kft. 

 


Békés Megyei Önkormányzat

 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Hegedűs Ferenc Előadása 2013.július 24.

Teljesítménynövelés együttműködéssel


Hegedűs Ferenc cégvezető szerda délutáni előadását Teljesítménynövelés együttműködéssel címmel tartotta. A bemutató egy sikeres vállalkozói életpályát vázolt fel.
    „Merjetek vállalkozni” – szólt a hallgatókhoz Hegedűs Ferenc. A hosszú távon is sikeres vállalkozás egy olyan piaci rést feltételez, ahol áruhiány van, ezt pedig a kereskedő ügyesen ki tudja használni. Az előadó hangsúlyozta, jelenleg minden szektorban telített a piac, ezért különösen nehézkes az indulás. Ugyanakkor azt is mondta, hogy körültekintőnek és figyelmesnek kell lenni, mert mindig vannak olyan lehetőségek és kapcsolódási pontok, ahol el lehet indulni. A folyamat nem áll meg, mindig jönnek új lehetőségek, ezeket fel kell ismerni, meg kell ragadni, úgy, hogy akkor és ott jól döntsünk. Hegedűs Ferenc többször emelte ki a szerencse fontosságát, hiszen saját vállalkozói életútja során többször szegődött mellé a szerencse.
    Arra a kérdésre, hogy mi a legnehezebb azt válaszolta, hogy egy jól működő és felépített vállalkozást átadjon az utódoknak. Az anyagi haszonról annyit mondott, hogy a pénzre szükség van, de csak annyira, amit szerény körülmények között elkölt, felél az ember. A pénz elsősorban azt a célt szolgálja, hogy gyarapodva visszaforgassák a vállalkozásba. A vállalkozás beindításánál a kezdő tőke és a bürokratikus rendszerrel való megküzdés volt a legnehezebb – válaszolta egy hallgatói kérdésre. Egy saját cég megalapításának oka elsősorban az volt, hogy Hegedűs Ferenc nem szeretett volna állami cégnél dolgozni, mert a mesterséget, amit megtanult, önmagának akarta hasznosítani. A biztos és kiegyensúlyozott családi háttér nagyon fontos volt az indulásnál, „a család támogatása nélkül nem tudtam volna elindulni”.
    Hegedűs Ferenc az elbizonytalanodással kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy ő vele ez sosem történt meg, mindig optimista volt. A szabadság fogalma számára ellentmondásos, a célja az volt, hogy mindig szabadon hozhasson döntést. Azt mondta, ha valaki szigorúan ragaszkodik a törvényességhez, az egy erősen gátló fék tud lenni, viszont a törvények megszegése állandó rizikó faktor, bizonytalanság. Egyensúlyra kell törekedni, az ideális létállapot, ha „nyugodtan tehetem le a párnára a fejem, mert tudom, hogy nincsen semmi baj”. Ez legyen a végső cél.

Dél-Alföldi Talentum Akadémia © 2011 - Minden jog fenntartva!

Dél-Alföldi Talentum Akadémia

info@deltaakademia.hu
+36 70 6064058+36 70 6064058