Belépek Elfelejtettem a jelszavam

 


Együttműködő partnerek:

 

 

BékésDrén Kft. 

 


Békés Megyei Önkormányzat

 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Megnyitó 2013.július 22.

A Deltások belső hajtóereje teszi őket alkalmassá arra, hogy nemcsak álmodni képesek, de meg is tudják valósítani álmukat.

Hétfőn délelőtt az elsőévesek előtt is megnyitotta kapuit a Dél-Alföldi Talentum Akadémia. A 2013-as év első évfolyamába érkező békési, csongrádi és erdélyi fiatalokat Barkász Sándor, a DELTA alapítója, Antal Zsolt, a képzési program vezetője, Czégé Zoltán, a PI Europe magyarországi képviselője köszöntötte. Beszédet mondott még Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere, Farkas Zoltán a Békés megyei Közgyűlés elnöke, Czégé Gyula, a Klebelsberg Intézmény Fenntartó Központ tankerületi igazgatója és Ágh Péter országgyűlési képviselő.

   
Barkász Sándor
Delta alapítója
 
Delta I. évfolyamos  Hallgatók  
Mezei János
Gyergyószentmiklós polgármestere

  
 Barkász Sándor köszöntőjében elmondta, hogy az élővilágban, az ember abban is különbözik az állattól, hogy mindazon képekből és álmokból, amelyek a fejében megjelennek, képességet tud kovácsolni. „Gyengébben láttok, mint a sas, lassabban futtok, mint a párduc, de a bennetek meglévő alázatnak, tehetségnek és bátorságnak teremtőereje van.” A DELTA soraiban ülő stratégiai döntéshozók belső hajtóereje teszi őket képessé arra, hogy nemcsak álmodni képesek, de meg is tudják valósítani álmukat. Barkász Sándor köszöntőjében ismertette a DELTA képzési program célját: a született vezetői alkatú fiatalok felkutatása, nevelése, óvása a cél, akik képesek biztonságot és munkahelyeket teremteni és megtartani.
    Ezután Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester büszkeséggel és meghatottsággal fordult a diákok felé. Ahogy fogalmazott, olyan fiatalok közösségét látja maga előtt, akikben tehetség, értelem és akarat rejtőzik. Kiemelte, hogy nem az anyagi, hanem a lelki gyarapodást kell célként kitűzni a jövő nemzedékének. „Utat mutatni, biztonságot adni, hazát teremteni” – adta életre szóló útravalóként. Személyes hitvallását is megosztotta a diákokkal: „inkább egy nap legyél sas, mint egész életben veréb.” A fiatalokat olyan vezérszellemű sashoz hasonlította, akik képesek fenntartani egy nemzetet. A DELTA képzési programjáról elmondta, számára ez egy olyan kulcs, amit polgármesterként már régóta keres: a DELTA lehetőség arra, hogy megtalálja azokat a belső hajtóerővel rendelkező embereket, aki teremteni képesek.
    „A tehetség mozgatja a tőkét” – kezdte el beszédét Farkas Zoltán. Tizennyolc évesen válaszút elé kerülnek a gyerekek, amikor döntést kell hozniuk arról, hogy tudásukat és tehetségüket hazájukban vagy máshol kamatoztassák. Felhívta a figyelmet arra, hogy a DELTA hallgatóinak képességeire és innovatív tehetségére idehaza van szükség. Majd mondandóját azzal az intelemmel egészítette ki, hogy nem elég a született adottság, a tudást is gyarapítani kell.
    Czégé Zoltán a hallgatók kiválasztását segítő PI Europe hazai képviselője elmondta, a kiválasztott hallgatók legfontosabb motivációs tényezője a szabadság. Ennek birtokában az a feladatuk, hogy megteremtsék saját jövőjüket és mások biztonságát. Született képességeiknek köszönhetően mindehhez megvan a belső hajtóerejük, azonban a tapasztalatuk még nincs, ezt meg kell szerezniük. Czégé szerint a DELTA hozzásegíti őket a tapasztalatok megszerzéséhez, miközben tanulásra tanít, a szerénységre nevel, a szorgalomra buzdít.
    Antal Zsolt köszöntőjében a hallgatókat az aranyhoz hasonlította. Értelmezése szerint az arany az egyetlen olyan nemesfém, ami nem vész el és megmarad, akárcsak a fiatalokban meglévő született tehetség. Azonban az aranyat és a hallgatókat is fel kell kutatni, ez a DELTA egyik legfontosabb feladata, mert a tehetség segítség nélkül nem tör utat magának. A képzés a vezetői alkathoz szükséges tudást és értékrendet nyújtja át a diákoknak. Antal Zsolt kiemelte, hogy munka nélkül nincsenek eredmények. Mint mondta, a képzés fontos útravalókkal szolgál, és a DELTA vezetői hisznek benne, hogy az itt elhangzott ismeretek és intelmek tartósan megmaradnak a kiválasztatott hallgatókban.
    Végül Ágh Péter országgyűlési képviselő „Ifjúság és közélet” című rövid összefoglalójában szólt utolsóként a közönséghez. A képviselő a diákoknak öt fontos szemponttal szolgált, amelyeket saját szakmai múltjából következetett. „Legyetek alkotók, érdeklődök, szövetségkeresők. Legyetek fáradhatatlanok és legyetek hívők” – fogalmazta meg intelmeit.

   
         
   
         
   
    Fotó: ZENTAI PÉTER    

 

 

Dél-Alföldi Talentum Akadémia © 2011 - Minden jog fenntartva!

Dél-Alföldi Talentum Akadémia

info@deltaakademia.hu
+36 70 6064058+36 70 6064058