Belépek Elfelejtettem a jelszavam

 


Együttműködő partnerek:

 

 

BékésDrén Kft. 

 


Békés Megyei Önkormányzat

 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Némethy László Előadása 2013. július 16.

„Hogyan jövünk le biztonsággal a csúcsról”


Az elsősorban közgazdaságtani ismereteket nyújtó előadást tartott „Hogyan jövünk le biztonsággal a csúcsról” címmel Némethy László, az Euro-Phoenix Hungary ügyvezető igazgatója kedd délután.
    „A tőke nem cél, hanem eszköz” – kezdte felvezetőjét Némethy. A vállalkozónak mindenekelőtt befektetőre van szüksége, így az előadó a diákok bevonásával arra a kérdésre kereste a választ, hogy mit keres egy befektető. Némethy a menedzsmentet emelte ki, mint legfontosabb tényezőt, továbbá a vállalkozó egyéni és üzleti stratégiája, tudása és integritása számít még sokat. A közgazdász Camelot városbeli Merlint hozta fel példának, aki fordított sorrendben élte az életét. A varázsló nem öregedett, hanem fiatalodott, róla nevezték el a közgazdaságtanban használt jelenséget, a „Merlin-effektust”, aminek lényege, hogy a vezető előtt mindig egy olyan víziónak kell lebegni, ahova el szeretne jutni. Egy vállalkozás sikerességének kulcsát a precíz és pontos célok megfogalmazásában látja. Hangsúlyozta, hogy a legfontosabb ok, amiért az induló vállalkozások kisiklanak az, hogy nem tudnak az eredeti irányban maradni, és felaprózódnak. „A vezetőnek kell a fókuszpontot és a világos célokat meghatározni, majd ezeket betartatnia” – fogalmazott. Említést tett még arról a kísérletről, amit a Harvard Egyetem diákjai körében végeztek, miszerint csak a hallgatók három százaléka definiálta írásban céljait, és aki a későbbi éveiben is így tett, azok boldogabbak voltak. „A céltudatosság hozza meg a sikert az üzletben” – szögezte le az előadó.
    Fontos még, hogy milyen feltételekkel fektet be az üzletbe a befektető, a vállalkozónak garanciákat kell vállalnia. Ha az eredeti elképzelés nem hozza meg a várt eredményeket, technikát kell váltani. Némethy László a fentieket saját szakmai tapasztalataival példázta, majd a bemutató utáni kérdések az elsősorban közgazdaságtani szakzsargon fogalmainak tisztázására irányultak. Az üzleti életben való sikeresség és helytállóság stratégiái a DELTA hallgatói számára nélkülözhetetlen ismeretek, hiszen valamennyien vállalkozónak készülnek.

Dél-Alföldi Talentum Akadémia © 2011 - Minden jog fenntartva!

Dél-Alföldi Talentum Akadémia

info@deltaakademia.hu
+36 70 6064058+36 70 6064058