Belépek Elfelejtettem a jelszavam

 


Együttműködő partnerek:

 

 

BékésDrén Kft. 

 


Békés Megyei Önkormányzat

 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Varga Lajos Előadása 2013.július 17.

„ Nincs határ ”


  A szerdai nap harmadik előadója Varga Lajos, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem doktorandusz hallgatója volt, aki a MASAT programban dolgozott, előadását így az első magyar műhold bemutatásával kezdte.
    „Az egyetemen a célom az volt, hogy fejlődjek” – mondta. „Egy nap már több lettem, mint tegnap voltam, és többet tudtam, mint tegnap tudtam” – emlékezett vissza. Majd azt tanácsolta diákoknak, hogy több mindenbe kezdjenek bele, mert mindennek lesz végül más vetülete is. Saját tapasztalatból merített, amikor azt mondta, „ha jön a siker, hirtelen mindenki a barátod lesz”. Észnél kell lenni, és döntéshelyzetben egy jó vezetőnek nemcsak azt kell figyelembe venni, amit a siker pillanatában mondanak neki, hanem, ami korábban hangzott el. „A siker, amikor már eléritek a tiétek, senki másé” – hangsúlyozta.
    Ezután a folyamatos tanulás és az új ismeretek megszerzésének fontosságáról beszélt. Egy új ismeretnek húsz év múlva is lehet lenyomata, soha nem lehet tudni, mikor lesz rá szükség. Varga Lajos életében több olyan eseményt is említett, amit az adott helyzetben nyűgnek és feleslegesnek érzett, de később nélkülözhetetlen tapasztalatnak bizonyult. Felhívta a diákok figyelmét arra, hogy ezekből a tapasztalatokból idővel szinergiák épülnek, és el kezdenek együttműködni. Egymást erősítik, kiegészítik. Idővel értelmet nyer az is, ami a jelen pillanatban értelmetlen tapasztalatnak, vagy tudásnak tűnt.
    Három fontos tényezőt emelt ki: kreativitás, vezetés és innováció. Mindezeket kicsiben érdemes kezdeni, aztán növelni. Fontos gondolatnak bizonyult, azaz intelem, miszerint a diákok tűzzenek ki maguk elé egy célt, de egy olyan távlati pontra, ami egy hajszállal ugyan, de túlmutat képességeiken. Ha kitűzik, el is tudják érni. „Mit érdemes most tennetek?” – tette a fel a kérdést. „Ha vannak a környezetetekben tevékeny és tenni akaró emberek, hozzátok össze őket, és álljatok a csoport élére” – adta meg a választ.
    Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy minél több dologgal foglalkoznak, annál több nézőpontot ismernek meg, és annál mélyebben fognak elmélyülni a sorsukban a fent említett szinergiák.

 

Dél-Alföldi Talentum Akadémia © 2011 - Minden jog fenntartva!

Dél-Alföldi Talentum Akadémia

info@deltaakademia.hu
+36 70 6064058+36 70 6064058