Belépek Elfelejtettem a jelszavam

 


Együttműködő partnerek:

 

 

BékésDrén Kft. 

 


Békés Megyei Önkormányzat

 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Beköszöntő

Őszinte tisztelettel és barátsággal köszöntök mindenkit, aki arra méltat, hogy gondolataimat elolvassa, próbálkozásaimról építő véleményt formál.Sajátságos iskolaalapításra teszek ugyanis kísérletet egy jól verbuvált csapattal – lelki barátaimmal – mely próbálkozás tudomásom szerint a maga nemében újszerű és formabontó, hisz járatlan úton való kitartó menetelést vázol fel, készít elő, mintegy tudatos és öntudatos jövőt vizionálva sajátságos tehetségű helyi fiataloknak.

Sokan és joggal kérdezhetnék, hogy egy mérnökember – aki közel húsz éve egy „normálisan” működő céget (közel száz alkalmazottal) próbál meg jól igazgatni – miért nem marad meg a kaptafájánál. Nem beszélve arról, hogy a négy cseperedőben lévő fi át még jó irányba kellene terelnie – nevelnie.
E felvetésre válaszom az, hogy ilyen lelki alkatú vagyok – vélhetőleg sajátos „génhiba” ez – mely „fogyatékosságom” folyamatosan arra sarkal, hogy szűkebb és tágabb környezetemben ne fogadjam el a működésképtelen, zavaros helyzeteket, melyeket jellemzően nemtörődömség, fásultság okoz és övez. Munkám során rájöttem arra, hogy az ilyen lelki alkat közel minden huszadik embernél érhető nyomon csupán. Tapasztaltam ugyanakkor azt is, hogy ha a környezetük kineveti őket és nem ad lehetőséget az álmaik megvalósítására, próbálkozásaik tárgyiasulására, ez a veleszületett tulajdonság elapad. Véleményem szerint a mai magyar társadalom megtizedelte az ilyen adottságokkal felvértezett embereket.

Ezen felismerés és az ebből következő elégedetlenség vezetett oda, hogy megoldást keressek a magam módján társadalmi bajaink eme szegmensére.


Így jött létre a Dél-alföldi Talentum Akadémia (DELTA). Szívesen nevezném LELKI HAJTÓERŐ NEVELDÉNEK, de sok embernek nem mondana semmit, így maradok az értelmezhetőbb névhasználatnál. E nevelde létrejötténél fontosnak tartom azt is, hogy már kezdetben se vállaljunk egy megyénél kisebb léptéket. Első évben Békés megye, második évben, Csongrád megye, a következő években pedig már a határon túli magyar iskolák érettségiző diákjai közül is kiválasztásra kerülnek, jelenleg 12 000 végzős fiatalból, a leendő Delta hallgatók.

Hiszem és remélem, hogy e missziónkban nagyon sok embert meg tudunk érinteni úgy, hogy közben teszünk is végre magunkért, gyermekeinkért, és – erőnkhöz mérten – minél szélesebb környezetünkért.
Elmúlt a parttalan okoskodások ideje, későre jár, cselekedni kell, a jövőt kell építeni; erre toborzok minél több lelki (sors)társat és barátot.

Barkász Sándor
alapító

 


Kedves Fiatalok , a DELTA program hallgatói!

Nagy bizalommal, őszinte várakozással tekintek a Dél-alföldi Talentum Akadémia programjának megvalósítására, melyet azzal a céllal indítunk útjára, hogy a mai vezetők generációja átadhassák tudásukat, elsősorban tapasztalatukat – és hozzájáruljanak a jövő generáció céltudatos életre történő felkészítéséhez, annak minden várható sikerével és néha bizony kudarcával együtt.

Örömmel köszöntök minden résztvevőt, abban bízva, hogy a Dél-alföldi Talentum Akadémia törekvése, célkitűzése és azok megvalósítása felkészíti a jövő generációját a közös jövőnk alakítására úgy, hogy a felelősséget vállaló, vállalni akaró és azt vállalni is képes fiatalok ehhez minden segítséget megkapjanak.

Kívánom, hogy DELTA program résztvevői találják meg, ismerjék fel és használják azokat a kincseket, értékeket, amelyek erőforrásként a rendelkezésünkre állnak, de tudatos felkészülés fókuszálás nélkül könnyen elsikkadnak, semmivé válnak.

Találják meg ezeket a lehetőségeket a minket körülvevő világban, a természetben, a társadalmi – gazdasági életben a tudományban, ezek megismerésében, a korszerű tudás elmélyítésében, de találják meg a bennünk, a közösségünkben, az összefogás erejében rejlő lehetőségeket is!

A DELTA program minden résztvevőjének sok sikert, eredményes felkészülést kívánok!

Domokos László
Állami Számvevőszék Elnöke,
a program fővédnöke

 


Kedves Hallgatók!

A történelmi egyházak kiemelt feladatként kezelik a közoktatás szolgálatát, a fiatalok nevelését, a felzárkóztatást, illetve tehetséggondozást. A Szeged-Csanádi Egyházmegye ezzel a közös együttműködéssel is azt a célt szeretné szolgálni, hogy azok a fiatalok se kallódjanak el, akikben ott szunnyad a tehetség, de helyzetükből adódóan képességeiket egyedül nem tudnák kiaknázni és kamatoztatni. Megtisztelő számomra a felkérés a kezdeményezés támogatására és bízom benne, hogy közös erővel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy egyre több békés megyei fiatal értelmes, boldog és sikeres életet élhessen.

Dr. Kiss-Rigó László
Szeged-csanádi püspök,
a program fővédnöke

 


Dél-Alföldi Talentum Akadémia © 2011 - Minden jog fenntartva!

Dél-Alföldi Talentum Akadémia

info@deltaakademia.hu
+36 70 6064058+36 70 6064058