Belépek Elfelejtettem a jelszavam

 


Együttműködő partnerek:

 

 

BékésDrén Kft. 

 


Békés Megyei Önkormányzat

 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Akadémia

Dél-alföldi Talentum Akadémia (DELTA)


A DELTA Akadémia létrejötte azon az egyszerű felismerésen alapul, hogy a középiskola utolsó évében legalább egy megyényi diákokból válasszuk ki az innovatív szellemű, veleszületett stratégiai gondolkodással rendelkező tanulókat (statisztikai adatok szerint minden 20. embernek vannak ilyen adottságai). A kiválasztás után, ezen fiataloknak a vezetővé válás rögös útján akarunk tudatosan és hatékonyan segíteni a DELTA Akadémia keretein belül. ( A jelenlegi társadalomban igaz, hogy 1000 emberből 50-en alkalmasak stratégiai vezetőnek, de valami folytán 47 fő elkallódik, így csak 3 fő adottsága hasznosul.)


A DELTA alapítványi formában működik, és egyúttal partnerségre törekszik az oktatási intézményekkel, valamint az állami, önkormányzati szervezetekkel.

A program célja, hogy kezdésként Békés megyében a középiskolai és a felsőoktatást kiegészítő, magas színvonalú képzési modellt honosítson meg.

Ennek megfelelően az a célja a Dél-alföldi Talentum Akadémia valamint a Békés Megyei Önkormányzat és a Szeged-Csanádi Egyházmegye együttműködésének, hogy a vezetői adottsággal rendelkező békési fiatalok intenzív fejlődését mozdítsa elő mindazon készségeik fejlesztésével, amelyek segítik őket képességüknek megfelelő hivatásuk megtalálásában és a munkában való eredményes helytállásukban.

A DELTA programba nem feltétlenül a legjobb tanulmányi eredményt felmutató diákok vesznek részt, hanem olyan tehetségek, akikre jellemző, hogy „független, kezdeményező, önmotiváló személyiségek, akiket a versenyszellem és a tettvágy hajt, kockázatvállaló és formabontó gondolkodásúak, fegyelmezett viselkedésűek, kritikus észjárásúak, optimista életfelfogásúak, munkájában lelkiismeretesek, alaposak és pontosak, nyomásra higgadtak, gyors és határozott döntésre képesek”.

 

A tehetséggondozó program mögött álló Alapítvány alapítói és kuratóriuma személyükben is megjelenítik a szakmaiságot és a nemzeti érték- és érdekorientációt. A védnöki kollégium tagjai és a meghívott előadók szintén az alapítók szellemiségével megegyező elveket képviselnek.

Dél-Alföldi Talentum Akadémia © 2011 - Minden jog fenntartva!

Dél-Alföldi Talentum Akadémia

info@deltaakademia.hu
+36 70 6064058+36 70 6064058