Belépek Elfelejtettem a jelszavam

 


Együttműködő partnerek:

 

 

BékésDrén Kft. 

 


Békés Megyei Önkormányzat

 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Egyéb előadások

Évadnyitó előadás 2012 március 10.


2012. március 10-én került sor a DELTA Akadémia évadnyitó  összejövetelére  Békéscsabán a Békés Megyei Önkormányzat új székhelyén megtartott  rendezvényen értékelték az elmúlt időszakot, valamint a tagok megosztották egymással előző félévi tapasztalataikat.


 

Magyarság, európaiság, globalizáció mesterkurzus


Dr. Tóth László biztonságpolitikai szakértő, volt boszniai nagykövet, a szegedi Gál Ferenc Főiskola címzetes főiskolai tanára volt a DELTA vendége 2012. április 10-én. Az évközi előadás célja most is változatlan volt: magas színvonalú előadók bevonásával bővíteni hallgatóink látókörét és példaképeit. Az előadó magyarság, európaiság és globalizáció összefüggéseinek bemutatása során valódi mesterkurzust tartott a hallgatóknak. A személyes példák sokaságával tarkított, sodró erejű előadás bizonyította egy hétköznapoktól látszólag távoli téma és gondolkodásmód aktualitását és népszerűségét. A nagykövet elismerését fejezte ki a DELTA képviselőinek és hallgatóinak: véleménye szerint „ez a program egy olyan „Nagy Ötlet” ami lehetőséget ad a részt vevő fiataloknak arra, hogy saját sorsuk tudatos tervezése mellett Magyarország jövőjét is aktívan befolyásolják.”

 


 

 

Premier előtti bemutató a DELTA őszi előadásán 2011.11.26.

Jankovics Marcell Kossuth-díjas rendező művének, Madách: Az ember tragédiájának animációs feldolgozásának premier előtti bemutatóját rendezték szombat délután, a megyeházán. 

 

 

Az ember tragédiája közel három évtized alatt lett teljesen kész, aminek elsősorban anyagi okai voltak Ez a mű úgy próbálja megcélozni ezt a 17-18 éves korosztályt, hogy az érzelmekre is hat a képekkel és a szimbólumokkal. A vetítést követően az akadémia diákjainak lehetősége nyílt az alkotóval személyesen is elbeszélgetni. Amint azt Jankovics Marcell érdeklődésünkre elmondta, az ötórányi szövegből alig hagyott többet, mint másfél órát, így mindenki számára fogyaszthatóbb lett. Néhány gondolat így természetesen elveszett, azonban igyekezett vigyázni, hogy a közmondás szintű és érvényű gondolatok benne maradjanak.

 


DELTA nyári találkozó 2011.augusztus

Békés-Dánfokon került megrendezésre a DELTA Akadémia tagjainak első nyári találkozóját. A 2 napos program során a koordinátorok kisebb csoportokban, szekciókban végeztek felmérést a vezető képességű fiatalok körében.

 

 


Dél-Alföldi Talentum Akadémia © 2011 - Minden jog fenntartva!

Dél-Alföldi Talentum Akadémia

info@deltaakademia.hu
+36 70 6064058+36 70 6064058