Belépek Elfelejtettem a jelszavam

 


Együttműködő partnerek:

 

 

BékésDrén Kft. 

 


Békés Megyei Önkormányzat

 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Metodika

Az alkalmazott rendszer - A tehetséges fiatalok kiválasztása 


A DELTA hallgatóinak kiválasztásánál alkalmazott kérdőíven alapuló rendszert eredetileg a  2. világháborúban az Amerikai Egyesült Államok kormánya megbízásából „fejlesztették”ki. Célja akkoriban az volt, hogy a sorköteles katonák soraiból olyan vezető/irányító képességekkel rendelkező fiatal katonákat válasszanak ki, akik személyiségüknél fogva a váratlan helyzetekből adódó stresszhelyzetekben képesek gyors, ésszerű döntések meghozatalára, és az adott szituációban a legjobb eredmény felmutatására.

A háború után a kérdőíves rendszert folyamatos pontosítások után, a hétköznapi élet követelményeihez és a munkaadók igényeihez igazították, majd adaptálták. A munka világában azóta is sikeresen alkalmazott kérdőívek segítségével gyorsan felismerhetővé válnak a vizsgálati alany azon képességei, amelyek a leendő vezetők önismerete és a munkaadók szempontjait figyelembe véve egyaránt meghatározónak tekinthetők (munkaütem, kommunikációs interakciós igény, döntéshozatali stílus stb.). A rendszer fő erénye, hogy segítségével a felmérés résztvevői számára személyre szabott javaslat dolgozható ki képességeik maximális kihasználása érdekében.

A kiemelkedő vezetői képességű fiatalok kiválasztása  középfokú oktatási intézményeinek (szakközépiskola, gimnázium) végzős tanulói közül, ezen kérdőív segítségével történik. Az Akadémia újszerű-innovatív szempontrendszere a kiválasztás módjában a fiatalok – körülbelül 12 000 fő – teljes körű szűrésében rejlik. A kérdőív segítségével a vezetői képesség szempontjából meghatározó „belső motivációs és hajtóerő típus” keresésére helyeződik a hangsúly, de az Akadémia által felállított képességi spektrumba nem tartozó tanulók is fontos információkat kapnak magukról.

A DELTA célcsoportjába tartozó tehetségtípusra elsősorban az jellemező, hogy:

– Független, konformizmusnak ellenálló személyiség
– Kezdeményező, önmotiváló, versenyszellem és tettvágy hajtja
– Kockázatvállaló, formabontó gondolkodásmódú
– Komoly, fegyelmezett viselkedésű
– Kritikus, problémamegoldó észjárású
– Lelkes, optimista életfelfogású
– Munkájában lelkiismeretes, alapos és pontos
– Nyomásra higgadt, gyors és határozott döntésre képes

Munkaadók és munkavállalók körében végzett kutatások szerint ezen tulajdonságok összességét ezer emberből megközelítőleg ötven fő birtokolja teljes körűen, és közülük is csupán egy-két főt találni a munkaerőpiacon, aki saját tanult szakterületén dolgozik, és megfelelő pozíciót tölt be. A különleges emberi erőforrással való visszaélés és pazarlás negatív gyakorlatának jövőbeli elkerülése érdekében, a kiválasztott diákok lehetőséget kapnak a DELTA rendszerébe való belépésre, a képzéseken való részvételre.

 

Dél-Alföldi Talentum Akadémia © 2011 - Minden jog fenntartva!

Dél-Alföldi Talentum Akadémia

info@deltaakademia.hu
+36 70 6064058+36 70 6064058